HERWIJNEN – Heel Nederland nabouwen in de virtuele werkelijkheid, dat start vandaag in het GeoFort in Herwijnen. Het landelijke Minecraftproject is het initiatief van het GeoFort. Met behulp van echte gegevens van het Kadaster en Rijkswaterstaat kan iedereen vanaf vanmiddag Nederland virtueel gaan inrichten.

Willemijn Simon van Leeuwen, oprichter van het GeoFort: “Het is zeg maar digitaal Lego. Met de gegevens van het Kadaster en Rijkswaterstaat is heel Nederland toegankelijk. Alle dorpen, steden, wegen, rivieren, huizen en gebouwen. Maar alles is nog grijs en niet afgemaakt. Minecraften is erg populair en nu kun je dus zelf helemaal Nederland inrichten.

Je kunt bijvoorbeeld naar je eigen huis gaan en dat helemaal inrichten, van binnen en van buiten”. Het lijkt alleen maar spel maar volgens Willemijn Simon van Leeuwen is het meer: “De wetenschap is gediend met GeoCraftNL want in het echt zou je zo dus ook je omgeving kunnen gaan inrichten. Dat is ook al gebeurd bijvoorbeeld in IJburg. Het is ook geen toeval dat we dit project lanceren in de Week van de Wetenschap”.

 

Minecraft-professor Henk Scholten bij Omroep Gelderland

Minecraftprofessor
Bij de start van het project zijn vandaag zo’n tweehonderd kinderen en volwassenen aanwezig. De toegangskaarten waren in no time uitverkocht. Willemijn Simon van Leeuwen: “Ja het is echt populair. Dat zeg ik niet alleen maar ook professor Henk Scholten van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij noemt zichzelf de Minecraftprofessor en is helemaal voor het gebruik van Minecraft in de echte wereld en hij is er vandaag ook bij.

Loco-burgemeester Sambeek en de 15-jarige minecraftburgemeester van Lingewaal openen samen de server. Dan kan iedereen aan de slag. Commissarissen en burgemeesters, kinderen dus, zien toe dat alle bouwers zich netjes gedragen en mooie dingen maken. Het wordt een mooi land”.

Bron: www.omroepgelderland

Zie ook het artikel op de website van de NOS en het item over dit project op het Jeugdjournaal van zaterdag 3 oktober (item start vanaf 1:30 min.).

Minecraftprofessor richt Nederland in met Minecraft
Tagged on:         

Leave a Reply